Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Δε βαριέσαι...........?!!!

   Βαριέμαι: Αισθάνομαι τεμπελιά, δεν έχω διάθεση να κάνω κάτι, δεν έχω όρεξη.
   Είναι η ετοιμολογία της λέξης αυτής, που πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε καθημερινά... Κάποιοι από εμάς μάλιστα τη χρησιμοποιούμε πολλές φορές μέσα στη μέρα! Κάπως έτσι αισθάνομαι κι εγώ. Βαριέμαι... Βαριέμαι να μιλήσω στο τηλέφωνο με κάποια φίλη, βαριέμαι να ασχοληθώ με κάποια από τις πολλές εργασίες που έχω για τη σχολή μου (και ως συνήθως θα τρέχω τελευταία στιγμη!), βαριέμαι να δω τηλεόραση, βαριέμαι να διαβάσω το βιβλίο μου και γενικώς βαριέμαι!!! 
   Και το μυαλό μου αφαιρείται, και σκέφτομαι άσχετα πράγματα, κάνω ανούσιους και χαζούς συνειρμούς, κοιτάζω τον τοίχο που βρίσκεται απεναντί μου και κολλαώ για ένα-δυό λεπτά και μυαλό δεν βαζω.. Συνεχίζω να μην κάνω κάτι, να φυσάω, να ξεφυσάω και πάλι απ'την αρχή!! 
   Και η ώρα περνάει και το σώμα μου χαλαρώνει, όχι όμως όσο χρειάζεται για να αποφασίσω να βάλω τέλος στη βαρεμάρα μου, πηγαίνοντας για ύπνο!!!
   Και ανάβω κι ένα τσιγάρο και προσπαθώ να σχηματίσω κυκλάκια και μετά το παίρνω απόφαση να συρθώ μέχρι την κουζίνα, να γεμίσω με νερό το ποτήρι μου, παρόλο που βαριέμαι τόσο!!! Και δεν μου αρέσει που βαριέμαι αλλά δεν κάνω και κάτι να σταματήσω να βαριέμαι (η "αυτοκαταστροφή" με ακολουθεί συχνά!).
   Και ξαφνικά κάποια ερωτήματα μου έρχονται στο μυαλό και με βγάζουν απο τη βαρεμάρα μου...
"Τελικά στις μέρες μας είναι τόσο άσχημο να βαριόμαστε ή μήπως θεωρείται και πολυτέλεια?? Είναι κακό να αδειάζουμε το μυαλό μας απο συγκεκριμένες σκέψεις και προβλήματα, και όσο είμαστε αφηρημένοι να το "αναγκάζουμε" να χαλαρώσει? Είναι κακό να ξεχνάμε για λίγη ώρα το σώμα μας στον καναπέ ή στο κρεβάτι?"
Νομίζω πως βρήκα κάτι να μου απορροφήσει το μυαλό, κάτι να ασχοληθώ ώσπου να βαρεθώ ξανά... Και αν βαρεθώ ξανά, δεν βαριέσαι? Βαρεμάρα θα'ναι και θα περάσει... 

4 σχόλια:

  1. se ayth thn axari koinwniki pargmatikothta.. mas exoun "mathei" kathe stigmi na kanoyme kati.. einai enantia sthn fysh mas ayto... h afairesh einai anagaia.. h zwh mporei na xanei kapws to nohma ths mesw ths apraksias, wstoso ... kaneis den xanei kati poy den exei , ek twn pragmatwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. omg!! Αν μπορεις να το ελεγχεις it's ok! Καλή η χαλάρωση ειδικά μετά από μια πιεστική περίοδο. Αν όμως το μυαλό το μαθεις στην αδρανεια ασ'τα βράσ'τα!!! Είναι μετά σαν να προσπαθεί ένας υπερβαρος να ανεβει στον 4ο όροφο!!!! Κουραζεσαι στον πρώτο λεπτό!!!! Μη σου πω στη σκέψη.. Όσο για τον 4ο..? Στόχος μακρινός!!!! Πολύ μακρινός... που να ανεβαίνεις τώρα?? Ας ειναι καλά το ασανσερ!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχχαχαχαχα!! Πολύ σωστό και απολαυστικό το σχόλιό σου!!!
    Ευχαριστώ και τους 2 για την συμμετοχή σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κακό δεν είναι να βαριέσαι
    ούτε να χαλαρώνεις
    ούτε να αδειάζεις το μυαλό σου
    κακό είναι που το βλέπεις ως πρόβλημα
    άρα δεν σε ηρεμεί
    δεν σε ξεκουράζει
    σε ανησυχεί!
    βέβαια και με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα
    οπότε άστο να περάσει
    εγώ πολλές φορές χρησιμοποιώ την έκφραση
    "θέλω να πάω σπίτι και να κοιτάζω το ταβάνι"
    :)
    φάσεις είναι και περνάνε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή